Συχνά σας προτείνουμε δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας. Αλλά σήμερα, θέλουμε να σας μιλήσουμε για την βλεμματική επαφή (eye contact) καθώς είναι πολύ σημαντική στην αισθητικοκινητική ανάπτυξη ενός μωρού.

Η βλεμματική επαφή είναι σημαντική για την ανάπτυξη του εγκεφάλου. Καθώς τα μωρά λαμβάνουν οπτική επαφή και επικοινωνία με τους γονείς και φροντιστές φαίνεται να αναπτύσσουν την συναισθηματική τους νοημοσύνη.

Έτσι λοιπόν, η επικοινωνία μέσου της οπτικής επαφής και της λεκτικής (όπως τραγούδια, παραμύθια ) προετοιμάζουν το έδαφος για να αναπτύξει το μωράκι σας πιο γρήγορα και πιο ομαλά την λεκτική του επικοινωνία και μη λεκτική όπως είναι η συναισθηματική νοημοσύνη, ο εσωτερικός λόγος  (όταν δείχνει με το δάκτυλο του αντικείμενα).

Επιπλέον, η σχέση που αναπτύσσετε με το μωρό σας το βοηθάει να νιώσει ασφάλεια και το αφήνει να αναπτυχθεί αισθητικοκινητικά!!

Όταν το μωρό σας βλέπει τα μάτια και τις εκφράσεις σας και την ένδειξη των συναισθημάτων σας, αρχίζει να ξεχωρίζει σιγά σιγά και να τις μιμείται.

Επομένως, η βλεμματική επαφή και η επικοινωνία με το μωρό σας όσο πιο έγκαιρα γίνεται τόσο πιο έγκαιρα το μωρό θα μπορεί να ανταποκριθεί με ποικιλία στις εκφράσεις του προσώπου του και να τις συσχετίσει με τα συναισθήματα του.