Τρία στοιχεία που είναι σημαντικά να παρατηρήσετε στο δύο μηνών μωρό σας:

 

1. Το σχήμα του κεφαλιού

Όταν το μωράκι σας είναι ξαπλωμένο ανάσκελα παρατηρείστε το κεφαλάκι του στην κορυφή του. Το κεφάλι του θα πρέπει να είναι σε όλη την περιφέρεια του στρόγγυλο (μπροστά, πίσω, πλάγια).  Μήπως το ένα μαγουλάκι είναι λίγο ποιο φουσκωτό  από το άλλο; Μήπως το ένα αυτάκι  φαίνεται μεγαλύτερο;

Εάν συμβαίνει κάτι από τα παραπάνω  καλό θα ήταν να το συζητήσετέ με τον παιδίατρο σας, ή να ζητήσετε μια αξιολόγηση από εμάς που είμαστε εξειδικευμένοι  στα νεογνά- βρέφη.

 

2. Συμμετρία σώματος

Κοιτάζετε το μωρό σας από το κεφάλι μέχρι τα άκρα στην ανάσκελα θέση (μέση νοητή γραμμή). Εάν παρεκκλίνουν από την μέση γραμμή  και βλέπετε παράλληλες ασύμμετρες κινήσεις στα άνω-κάτω άκρα είτε στον θώρακα – κεφάλι τότε θα ήταν καλό να μας συμβουλευτείτε.

 

3. Ποιοτική σίτιση

Η ποιοτική σίτιση  είναι το πρωταρχικό μέσο επικοινωνίας  του μωρού σας.

Είναι σημαντικό για την οικογένεια  το   μωράκι σας να τρώει με ευκολία  να χαίρεται  και να απολαμβάνει την διαδικασία.

Κάποιοι από τους λόγους που μπορεί να είναι υπεύθυνοι για  την δυσχέρεια την ώρα που πίνει γάλα ή τρώει την κρέμα του μπορεί να είναι το έλλειμα στον καλό κινητικό έλεγχο του σώματος. Οδηγώντας  σε

  • κοπιώδης σίτιση – αναγωγές – κλάμα
  • δυσκοιλιότητα – διαρροή γάλακτος κατά την σίτιση

 

Μπορείς να ενημερωθείς για όλα τα παραπάνω στον χώρο μας!